BIZNIS

Poslovna zona Stanari očekuje investitore: Općina dodjeljuje subvencije od 6.500 KM za svako novo radno mjesto

Uspješno realizirana investicija RiTE Stanari

Piše: Ml. D.

3.1.2018

Gordan Milinić, direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA), posjetio je Općinu Stanari kako bi se upoznao s ekonomskim stanjem na ovom području, posebno o uspješno realiziranoj investiciji RiTE Stanari te o novim investicionim mogućnostima koje Općina nudi, te se susreo s načelnikom Dušanom Panićem. 

Milinić je upoznao načelnika Panića s nadležnostima FIPA-e kao glavne adrese za strana ulaganja u BiH, aktivnostima na pronalasku stranih investicija, pružanju pomoći u realizaciji investicionih projekata, učešću na konferencijama i privrednim susretima radi promocije raspoloživih investicionih projekata.

Istaknuo je da FIPA investitore traži svuda u svijetu te da posjeduje 7.000 kontakata stranih investitora s kojima je u stalnom kontaktu.

Općina Stanari želi privući i domaće i strane investicije radi otvaranja novih radnih mjesta te očekuje podršku FIPA-e u smislu promocije njenih mogućnosti za ulaganje. Pripremili su poslovnu zonu koju nude investitorima, posebno iz metalnog sektora i energetike.

Veoma je značajno istaknuti i da Općina dodjeljuje subvencije od 6.500 KM za svako novo radno mjesto, uz poštivanje određenih kriterija. Općina nudi raspoloživu radnu snagu raznih profila. Stopa nezaposlenosti iznosi 39 posto te je potrebno uložiti dodatne napore radi otvaranja novih radnih mjesta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.