BIZNIS

Građani BiH i kompanija „Violeta“: Najugroženijim porodicama donirali 100.000 maraka

S uručenja donacija

Piše: Avaz.ba

11.1.2018

Građani BiH i kompanija „Violeta“ najugroženijim porodicama donirali su 100.000 KM. U želji da doprinese rastu i razvoju svoje zajednice, uvijek se rado odazivajući društvenim projektima, „Violeta“ je ove zime pokrenula veliku nacionalnu kampanju „Pomozimo zajedno“.

Pomoć drugima

Pod sloganom „Pomozimo zajedno“ kupci „Violeta“ proizvoda osigurali su društveno ugroženim građanima BiH osnovne higijenske potrepštine. Naime, svi koji su kupovali „Violeta“ proizvode od 10. decembra 2017. do 10. januara 2018. sudjelovali su u ovoj humanitarnoj akciji i pomogli drugima.

Ovom istaknutom kampanjom „Violeta“ je, kroz humanitarna udruženja „Caritas BiH“, Crveni krst RS i „Merhamet BiH“, u proizvodima poklonila 100.000 maraka za one kojima je pomoć najpotrebnija.

Želeći učiniti više, kad god je to moguće, na zvaničnoj Facebook stranici Teta Violeta organizirana je kampanja kojom je „Violeta“ za svaki komentar na objavu poklonila jednu marku za one kojima je to najviše potrebno.

Facebook kampanjom sakupljeno je dodatnih 1.000 maraka koje su raspodijeljene na tri porodice s više djece.

Svjesni prilika

Kako ističu iz „Violete“, želja im je, ali i cilj, učiniti ovakve akcije standardnim dijelom svoje organizacije, ali i na neki način pokazati kako bi trebalo djelovati svako društvo svjesno svojih vrijednosti i prilika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.