BIZNIS

Proizvodi firme "Jukan eko-hrana" u Dubaiju: Na sajmu "Global Village" i džem od jabuka, slatko od ruža

Jukan s kćerkom Ajlom, budućim tehnologom

H. ČALIĆ

23.1.2018

Porodična firma "Jukan eko-hrana" iz Gračanice ne propušta sajmove u Bosni i Hercegovini, okruženju ili čak u dalekom Dubaiju. Tako predstavljaju svoje originalne organske proizvode zdrave hrane. U pogonima poznatog bh. pjevača Ibrahima Jukana proizvode sve što se uzgaja i ubere u prirodi. 

Među dvadesetak firmi iz BiH koje se nalaze na svjetskom sajmu "Global Village" u Dubaiju nalazi se i štand firme "Jukan eko-hrana" iz Gračanice koja je predstavila džem od jabuka, sirupe, čajeve, slatko od ruža te tradicionalna jela kao što su bosanske gurabije.


Štand firme "Jukan eko-hrana". Štand firme "Jukan eko-hrana"

- Mi smo potpuno zadovoljni što smo napravili i ovaj iskorak kako bismo u dalekoj i bogatoj zemlji predstavili ono što mi proizvedemo na našim njivama, našoj ekonomiji, pa na prirodan način preradili i dostavili našim kupcima. Ljudi sa svih strana svijeta dolaze na naš štand i kupuju ono što im zapadne za oči i što osjete da je prirodno. Tim prije kada vide da mi već odavno posjedujemo Halal certifikat - kaže Jukan i napominje da će grupa kupaca iz Dubaija na proljeće posjetiti firmu "Jukan eko-hrana" u Gračanici kako bi se ugovorila dugoročna poslovna saradnja.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.