SAOPĆENJE

United Grupa: Poslujemo u skladu s najvišim poslovnim standardima

Avaz.ba

13.3.2018

U određenim medijima nedavno su se pojavili navodi vezani za aktivnosti United Grupe u BiH, uključujući komentare koji štete njenom ugledu, a koji se odnose na nacionalnu pripadnost rukovodilaca kompanije.

Odbor direktora kompanije želi naglasiti da kompanija u potpunosti poštuje sve uredbe i odluke nadležnih organa BiH i da posluje u skladu s najvišim poslovnim standardima, navodi se u saopćenju United Grupe u BiH. 

- Odbor direktora također naglašava da smatra da su negativni komentari vezani za rukovodstvo kompanije neprihvatljivi i da je zatražio od pravnih eksperata u BiH i Sjedinjenim Državama da ispitaju i pokrenu sve pravne opcije u odgovoru na te klevete. Također se podnosi obavještenje relevantnim evropskim organima.  United Grupa je do sada uložila preko 220 miliona američkih dolara u BiH i neposredno zapošljava gotovo 650 ljudi iz svih krajeva BiH. Usluge koje ova kompanija pruža svojim klijentima odgovaraju najvišim evropskim standardima. Tokom narednih godina, United Grupa planira uložiti još 53 miliona dolara - navodi se u saopćenju. 

Dodaju da su ulaganja kompanije 'Telemach' i dalje usmjerena na unapređenje infrastrukturne mreže na narednu generaciju širokopojasnog pristupa internetu, međusobnu povezanost gradova Bosne i Hercegovine i šireg regiona putem optičkih kablova i unapređenje digitalnih TV platformi. 

- Ova ulaganja pružaju neposrednu i značajnu korist za državljane BiH u smislu izbora TV sadržaja, brzine interneta i usluga fiksne telefonije, otvaranja novih radnih mjesta i privrednog razvoja i daju podstrek drugim stranim investitorima koji razmatraju ulaganja u ovu zemlju. Međunarodna investiciona zajednica pažljivo prati investiciju United Grupe kao scenario za testiranje klime za ulaganje u regionu i postupka pridruživanja EU. United Media S.à.r.l. je dio United Grupe koja je pod kontrolom vodeće međunarodne investicione kompanije KKR u Njujorku, uz ulaganje Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) - navodi se u saopćenju United Grupe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.