"RIMAC AUTOMOBILI"

Rimac objasnio zašto milione eura ulaže u Kini, a ne u Hrvatskoj

Index.hr

16.3.2018

Mate Rimac, osnivač i većinski vlasnik kompanije "Rimac Automobili", gostovao je večeras u Dnevniku HRT-a.

On je na nedavnom sajmu automobila u Ženevi oduševio sve svojim novim vozilom Concept Two, najbržim električnim automobilom na svijetu sa 1.914 konjskih snaga i maksimalnom brzinom od 412 km/h.

C_Two je nama važan kao zaseban biznis, ali glavni proizvod naše kompanije je pogonski i baterijski sistem za druge proizvođače. Mi svojim automobilima pokazujemo sve što možemo. C_Two želimo proizvesti u 150 komada i to je značajan posao. Trenutno još proizvodimo i prototipove kojih će biti 20, ali će ih većina završiti u zidu jer se to mora napraviti. Prvi primjerci će kupcima biti isporučeni 2020. - rekao je Rimac.

Komentirajući najavljeno ulaganje od pet miliona eura u tvornicu baterija u Kini, Rimac je kazao da u taj posao idu s najvećim kineskim proizvođačem baterija, kompanijom "Camel".

Dio novca osigurava i kineska vlada. Objasnio je zašto je novac odlučio uložiti u tvornicu u Kini, a ne u Hrvatskoj.

Kina je najveće tržište električnih automobila i autobusa jer su se oni opredijelili za taj put. To je veliko tržište za nas i naše partnere, a u Hrvatskoj radimo za sva velika ostala evropska i američka tržišta. Ta tvornica u Kini je samo za tamošnje tržište i mi kao kompanija "Rimac Automobili" ulažemo pet miliona eura, a ostatak investiraju naš kineski partner i kineska država - dodao je Rimac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.