PROJEKT

Prijavite se na hackathon u INTERA TP-u

Hackathon će početi 13. aprila

Piše: Ml. D.

24.3.2018

Tehnološki park INTERA kroz projekt „Dijaspora za startupe“ (D4STARTUPS) organizira hackathon namijenjen svim mladim, ambicioznim osobama iz IT sektora. Ovim hackathonom INTERA TP ponovno daje priliku mladima za stjecanje novih i unapređivanje postojećih vještina, ali i za širenje mreže kontakata, povezivanje s uspješnim lokalnim preduzećima te vrhunskim stručnjacima koji su iskustvo stjecali na domaćem i stranom tržištu.

Hackathon će početi 13. aprila u prostorijama INTERA TP-a u Mostaru.

Tokom 48 sati timovi će uz pomoć mentora raditi na osmišljavanju i izradi softverskog rješenja za probleme koje će predstaviti preduzeća na početku natjecanja. U nedjelju, 15. aprila, svi će timovi svoja rješenja prezentirati pred stručnom komisijom koja će izabrati najbolje ideje.

Timovi s najboljim rješenjima dobit će mogućnost učestvovanja u programu intenzivnih edukacija tokom kojih će imati priliku dodatno raditi na razvoju tog proizvoda. Timovima će na raspolaganju biti iskusni mentori iz dijaspore, a nakon završetka edukativnog dijela najboljih pet će biti podržano sa 8.000 dolara. Da bi dobili bespovratna sredstva, timovi moraju biti ili registrirana startup preduzeća ne starija od tri godine ili timovi koji će se registrirati tokom programa.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti 9. aprila, a za više informacija mogu se javiti na [email protected]. Aktivnost „Dijaspora za startupe“ (D4STARTUPS) implementira se u okviru projekta „Dijaspora za razvoj (D4D)“, koji je projekt vlade Švicarske i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, u partnerstvu sa UNDP-om BiH i IOM-om BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.