SAJMOVI

Prijave za BIOFACH 2019 u Nirnbergu: Ove godine bili izlagači iz 93 zemlje!

Međunarodni sajam organskih proizvoda

M. Dakić

17.7.2018

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizira izlaganje bh. kompanija na Međunarodnom sajmu organskih proizvoda BIOFACH 2019, koji će se od 13. do 16. februara iduće godine održati u Nirnbergu.


Neuređen prostor

Za izlaganje i promociju kompanija iz BiH i njihovih proizvoda i usluga na Sajmu BIOFACH 2019, VTKBiH namjerava zakupiti neuređen prostor od 60 metara kvadratnih.

Zainteresirane kompanije mogu dostaviti popunjen formular prijave putem faksa 033/214-292 ili na e-mail adresu: [email protected]. Rok za dostavu prijava je petak, 20. juli, 2018.

Sajam BIOFACH održava se svakog februara u Nirnbergu. Ove godine je od 14. do 17. februara izlagalo 3.200 kompanija iz 93 zemlje. Skoro 50.000 posjetilaca imalo je priliku vidjeti ponudu bh. izlagača na ovom sajmu, kao i razgovarati o mogućnostima saradnje s predstavnicima kompanija koje su izlagale ili boravile u poslovnoj posjeti.




S prošlogodišnjeg predstavljanja bh. kompanija

Novi kupci

Naši izlagači imali su više od 250 poslovnih sastanaka s novim i postojećim kupcima. Vanjskotrgovinska komora BiH organizirala je od 2011. pet zajedničkih izlaganja i jednu zajedničku posjetu bh. organskih proizvođača Sajmu.

Inače, ovo je vodeći svjetski sajam za organske proizvode, a već godinama se organizira zajedno sa Sajmom organske kozmetike VIVANESSE.

Predstavilo se sedam bh. izlagača

Na bh. štandu ove godine se predstavilo sedam izlagača. Svoje proizvode predstavili su “Anđelić” Trebinje, “Bosnaplod” Brčko, “Elmar” Trebinje, “Halilović” Ilijaš, “Heko” Bugojno, “Malo sunce” Mostar i “Sphere” Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.