U VIJEĆNICI

Svečano otvoren Sarajevo Business Forum 2024. godine

Na večeri otvaranja prisustvovali su brojni zvaničnici, poslovni lideri, politički predstavnici, ekonomski stručnjaci iz BiH, regiona i svijeta

S otvorenja 13. Sarajevo Business Foruma - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
E. Ć.

21.5.2024

U svečanoj atmosferi Gradske vijećnice Sarajevo večeras je otvoren 13. Sarajevo Business Forum.

Na večeri otvaranja prisustvovali su brojni zvaničnici, poslovni lideri, politički predstavnici, ekonomski stručnjaci, te predstavnici medija iz Bosne i Hercegovine te drugih zemalja regiona i svijeta.

Prisutnima su se obratili predsjednik Uprave BBI Banke Alek Bakalović, ministar privrede Kantona Sarajevo, Zlatko Mijatović i Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Važnost Foruma

Predsjednik Uprave BBI Banke, Alek Bakalović je istakao važnost Foruma kao platforme za povezivanje investitora i poduzetnika, naglašavajući potencijal Bosne i Hercegovine i istakao ključne teme ovogodišnjeg Foruma, koje su od najvišeg državnog, poslovnog i javnog interesa.

- Sarajevo Business Forum je vodeći društveno odgovorni projekt BBI Banke koji predstavlja stalnu posvećenost razvoju naše zemlje, a svakako i najutjecajniji doprinos zajednici u kojoj poslujemo. Posvećeni smo poticanju pozitivnog ekonomskog i društvenog utjecaja, a ovaj Forum pokazuje našu predanost tom cilju - rekao je on.

U sklopu 13. Sarajevo Business Foruma, prisutni će imati priliku slušati i aktivno učestvovati u ključnim temama regionalne perspektive članstva u EU, njegove šire implikacije na rast i integraciju, dobiti uvide u vladine strategije, programe i inicijative za promicanje boljih ekonomskih izgleda. 

U saradnji sa Ministarstvom komunikacija i prometa BiH, diskutovat će se o razvoju željezničke infrastrukture, koja je u prošlosti bila zanemarena, istraživati mogućnosti uvida u strategiju, kapacitete i način pristupa Digitalnoj Evropi za Bosnu i Hercegovinu, te ispitivati potencijale turističke industrije s posebnim naglaskom na franšize i zdravstveni turizam.

Lideri iz više od 40 zemalja

- U ime organizatora Sarajevo Business Foruma, želim da vam poželim dobrodošlicu, a naročito našim međunarodnim gostima, predstavnicima vlada i cijenjenim poslovnim liderima iz više od 40 zemalja - naveo je predsjednik Uprave BBI Banke Alek Bakalović.

Ministar Zlatko Mijatović je naglasio značaj podrške vlade i lokalnih institucija u privlačenju investicija i stvaranju povoljnog poslovnog okruženja.

- Sarajevo Business Forum se etablirao u regionalnoj i globalnoj poslovnoj zajednici kao najvažniji poslovni i investicijski forum u jugoistočnoj Evropi. Naša predanost je izgradnja snažne ekonomije temeljene na proizvodnji, razvoju poduzetništva, privlačenju investicija te uspostavljanju i jačanju javno-privatnih partnerstava. 

Pozivam vas da istražite prednosti ulaganja u Kanton Sarajevo i postanete dio naše poslovne zajednice - izjavio je ministar Mijatović.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva Jasmin Ademović poželio je srdačnu dobrodošlicu svim učesnicima Sarajevo Business Foruma, uspješne sastanke i suradnje u danima pred nama i ugodan boravak u našem gradu.

SBF 2024. trajat će dva dana 22. i 23. maja, i uključivat će niz panela, radionica i prezentacija na kojima će se razgovarati o različitim aspektima poslovanja i investiranja.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.