CRNA HRONIKA

Živinice: Iznudili od bračnog para novac pa nezadovoljni pucali u ženu

MUP Tuzlanskog kantona

Autor:Am. K.

17.6.2015

Na području Bešigovaca kod Živinica ubijena je pedesetdvogodišnja državljanka Njemačke čiji su inicijali S.S, rođena u Nišu, potvrdio portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić.

Šarić je rekao da su dva nepoznata lica na području Bešigovaca zaustavila automobil Zafira kojim je upravljao državljanin Njemačke Z.S. (53), rođen u Doboju, i tražili novac od njegove supruge S.S.

Žena je to i uradila te je razbojnicima dala nešto novca. No, kako je prijavio njen suprug, nisu bili zadovoljni količinom novca koji su dobili pa su tri hica ispalili u njegovu suprugu koja je ostala mrtva na mjestu.
"Nepoznata lica udaljila su se u nepoznatom prevcu", rekao je Šarić i dodao da je na lice mjesta sa policijom izašao i dežurni ljekar Doma zdravlja Živinice koji je konstatovao smrt žene.

Uviđaj su izvršili pripadnici sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona, zajedno sa kantonalnim tužiocem, a tijelo S.S. prevezeno je na Univerzitetski klinički centar Tuzla radi obdukcije.

Ubistvo je dežurnoj službi Policijske stanice Živinice prijavio Z.S. juče oko 13.45 sati. Policija nastavlja rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.