CRNA HRONIKA

U teškoj saobraćajnoj nesreći poginuo 19-godišnjak

Piše: M.Sm.

13.5.2017

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros u 3.30 sati u mjestu Polog-Dobrič, na putu Mostar- Široki Brijeg smrtno je stradao 19-godišnji Mostarac.

Nesretni mladić se nalazio na mjestu suvozača u automobilu Renault Megan kojim je upravljala 20-godišnja djevojka, a koja je pod još neutvrđenim okolnostima, u jednom trenutku, izgubila kontrolu nad vozilom, udarila u ivičnjak, a potom se prevrnula.

Uz njih dvoje u vozilu su još bila dva 20-godišnjaka. Iako je na lice mjesta odmah stigla Hitna pomoć koja je 19-godišnjaka prevezla na CUM Svučilišne kliničke bolnice Mostar, on je nažalost, uprkos silnim naporima ljekara, podlegao.

Dvoje 20-godišnjaka je zadobilo teže povrede, a jedno lakše.

Uviđaj su na licu mjesta obavili pripadnici Policijske uprave Mostar u prisustvu dežurnog kantonalnog tužioca, koji je naredio obdukciju smrtno stradalog mladića, a koja će biti obavljena sutra.

Automobil je prevezen u krug PU Mostar radi neophodnih vještačenja, a naređene su i sve druge neophodne mjere i radnje s ciljem tačnog utvrđivanja okolnosti ove saobraćajne nesreće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.