CRNA HRONIKA

Bijeljina: Ribolovci iz Drine izvukli tijelo žene i fetus

Piše: LJ. LJUBOJEVIĆ

5.7.2017

Na lokaciji Orlovo Polje na Drini kod Janje ribolovci su 1. jula pronašli tijelo žene koju je voda izbacila na obalu. Odmah su o tome obavijestili policiju i identificirali tijelo Ljiljane Đurđević (55) iz Banje Koviljače u Srbiji, saopćila je Aleksandra Simojlović, portparol Policijske uprave Bijeljina. Dvadesetak dana prije ove tragedije ribolovci su iz Drine izvukli i fetus. 

Doživjeli šok

- Nestanak žene prijavio je policiji njen sin u Loznici 30. juna. On je i identificirao tijelo svoje majke - izjavila je Simojlović.

Tri sedmice ranije, preciznije 11. juna, ribolovci su iz vode u Janji, na lokaciji Stara plaža kod elektrotrafoa, izvukli udicom fetus. Ribolovac koji je s prijateljem tog vikenda bio na pecanju kaže da je taj dan doživio pravu traumu.

- Umjesto da se odmorimo i opustimo pored vode, u jednom trenutku pecaljkom smo izvukli dječije tijelo. Odmah smo obavijestili o tome policiju i oni su izvršili uviđaj. Ostali smo zaprepašteni činjenicom da neko, možda, daje milione za to da ima potomstvo, a neko se tako poigrava ljudskim životima - kaže ribolovac s Drine (identitet poznat redakciji).

Potvrđeni navodi

Simojlović je potvrdila priču ribolovca, tačnije, da su 11. juna pronašli ostatke dječijeg ploda, fetusa starog između četiri i pet mjeseci. Ona kaže da javnost o ovom slučaju nije pravovremeno obaviještena jer se nije znalo iz kog pravca je Drina mogla donijeti fetus.

Plod 15 dana bio u vodi

O pronalasku fetusa obaviješten je dežurni tužilac. On je izdao nalog za obdukciju koja je izvršena 12. juna. Utvrđeno je da se radi o pobačaju ploda koji se petnaestak dana nalazio u vodi. Nije utvrđen spol. Uzet je uzorak DNK radi naknadnog vještačenja.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.