CRNA HRONIKA

Potresne slike sa zagrebačke klinike u kojoj je smješten dječak Mehmed Šabić, nastradao u požaru prošle subote u Gračanici

Autor:H.ČALIĆ

21.7.2017

Zdravstveno stanje 12-godišnjeg dječaka Mehmeda Šabića, koji je prije šest dana u požaru šupe zadobio opekotine koje su zauzele 65 posto njegovog tijela, i dalje je u veoma teškom stanju. I dalje je, kako nam je danas iz Zagreba javila njegova majka Aldinka, priključen na aparate za vještačko disanje i životno je ugrožen.

Ipak, svi se nadaju da će se dječak izvući na specijalizovanoj klinici za liječenje od opekotina u Zagrebu.

- Mi živimo u nadi, ja i suprug smo uz njega i ovdje ćemo biti dokle god bude potrebno. Hvala našoj Gračanici na podršci, sada kad nam je najpotrebnije- kazala je majka Aldinka.

Otac Nedim poslao je užasne fotografije sa klinike, iz kojih se vidi sav užas i dječakova bol.

Dotle se u Gračanici vodi velika akcija na prikupljanju pomoći dječakovim roditeljima. U centru Gračanice, danas je bio cijeli VI-2 razred Osnovne škole "Hasan Kikić" sa razrednom Senadom Hodžić i pokretačem akcije pomoći Demirom Milkićem.

Odziv Gračanlija bio je iznad svih očekivanja. Za samo nekoliko sati na jednom mjestu sakupljeno je 3.200 maraka, a u tri gradske džamije prikupljana je sergija za pomoć malom Mehi.

I poznati bh. glumac Haris Burina će sav prihod od večerašnje predstave "Tako je govorio Lepi", koja se igra u okviru kulturne manifestacije "Ljetne večeri podlipama Gračanice", usmjeriti za pomoć u liječenju dječaka Mehmeda Šabića.

Kod Intesa Sanpaolo banke otvoren je račun za pomoć porodici Šabić broj:1543039952944488 na ime oca Nedim Šabić .

Užasne slike dječaka na klinici u Zagrebu

Šupa u kojoj je u požaru dječak zadobio povrede opasne po život

Dječakovi školski drugovi sa razrednom i Milkićem sakupljaju pomoć

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.