CRNA HRONIKA

Nakon tuče u Sarajevu: Za četvoricu predložen pritvor, Ahmića u životu održavaju aparati u KCUS-u

Piše: Am.K.

23.7.2017

Postupajući tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva uputio je Općinskom sudu u Sarajevu prijedlog za određivanje pritvora za Arnesa (29) i Armina (22) Smajića, te Amara Kadrića (22) i Adnana Barca (25) svi iz Sarajeva, a koji su osumnjičeni za nanošenje teških tjelesnih povreda 53-godišnjem Muhamedu Ahmiću s Ilidže.

Ovu informaciju za Avaz.ba potvrdila je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Smajići i Barac su uhapšeni nedugo nakon tuče, dok je Kadrić pronađen i uhapšen jučer oko 13 sati.

Oni su nakon saslušanja u policiji predati u nadležnost tužiocu sarajevskog Kantonalnog tužilaštva. Nakon što ih ispita postupajući tužilac, odlučit će o daljim mjerama koje će protiv njih biti poduzete.

Podsjećamo, uhapšeni su osumnjičeni da su u noći sa petka na subotu, oko 2.30 sati, u ulici Safeta Zajke u Rajlovcu, nakon svađe, teško pretukli Ahmića, koji je vozilom Hitne pomoći prevezen u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš", a potom i u KCUS, gdje je zadržan na liječenju na Odjeljenju intenzivne njege Klinike za neurohirurgiju.

Ahmić je u bolnicu dovezen u stanju kome, priključen je na aparate, koji ga održavaju u životu. Iako je njegovo trenutno stanje stabilno, sve prognoze su i dalje neizvijesne.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.