CRNA HRONIKA

Tuzla: Određen pritvor Damiru Mujačiću i Amiri Husarkić

Piše: M.Mu.

26.7.2017

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora Damiru Mujačiću (38) iz Tuzle i Amiri Husarkić (20) iz Lukavca zbog sumnje da su počinili krivično djelo pokušaj ubistva, a Mujačić i krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

- Postoji osnovana sumnja da su Mujačić i Amira Husarkić u večernjim satima 22. jula 2017. godine došli do obale i, nakon svađe i tuče s nekoliko osoba koje su tu zatekli, a koje su prethodno u jezero postavili mrežu za ulov ribe, upotrijebili noževe i jednom muškarcu zadali udarce i nanijeli ubodne rane u predjelu leđa i stomaka te ga ostavili da leži na zemlji. Nakon toga su noževima napali i drugog muškarca te mu zadali udarce u predjelu desnog ramena i vrata. Oštećenima su nanijeli teške tjelesne povrede, nakon čega su oni smješteni u Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje su zadržani na liječenju – navodi se u saopćenju Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Iz Tužilaštva dalje navode da je Mujačić prije sukoba, po izlasku iz čamca, prijeteći muškarcima da će ih isjeći, upotrijebio i motornu pilu te isjekao dio mola na jezeru, a nakon sukoba, automobil jednog od oštećenih gurnuo je u jezero.

Osumnjičene su pripadnici PU Tuzla pronašli u ranim jutarnjim satima te su lišeni slobode. Nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predati su u nadležnost Tužilaštva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.