CRNA HRONIKA

Akcija "Reket": Almir Jašarević ispitan u Tužilaštvu ZDK, upućen prijedlog za pritvor

Piše: E. D.

26.7.2017

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u ZDK, Almir Jašarević Jašar (39) koji je jučer uhapšen u akciji „Reket“ jutros je predat u nadležnost Tužilaštva ZDK gdje ga je ispitao postupajući tužilac. Nakon toga je Općinskom sudu u Zenici upućen prijedlog za određivanje mjere pritvora.

 

Kako su naveli iz Tužilaštva ZDK, postupajući tužilac je četiri mjeseca, uz tehničku podršku ovlaštenih lica MUP-a ZDK i SIPA-e, provodio posebne istražne radnje a sve u cilju otkrivanja i rasvjetljavanja krivičnih djela i osoba, koje su dovele do realizacije navedene akcije.


Podsjećamo, po nalogu i nadzoru Tužilaštva ZDK jučer je realizirana akcija kodnog naziva „ Reket“, u kojoj su pripadnici Specijalne policijske jedinice i policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK uhapsili Jašarevića zbog sumnje na višestruko činjenje krivičnih djela iznude, a sve to u sticaju sa krivičnim djelima nasilničko ponašanje i ugrožavanja sigurnosti.


 - U sklopu akcije „Reket“ jučer su, na području grada Zenice, izvršeni pretresi na dvije lokacije, i to porodične kuće, podruma i dvorišta koje koristi osumnjičeni i stana koje koristi druga osoba te automobila i motocikla koje je također koristio osumnjičeni.

Tom prilikom oduzet je skupocjeni automobil „Audi A6“ i skupocjeni motocikl, za koje se sumnja da su proizašli iz vršenja navedenih krivičnih djela.


Također, oduzeta je i dokumentacija u vezi vozila, popratna oprema, mobiteli i sim kartice, pancirni prsluk i druge stvari pronađene pretresom – saopćeno je iz Tužilaštva ZDK.


 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.