CRNA HRONIKA

Pijan divljao u Domu zdravlja i demolirao policijsku prostoriju

Dom zdravlja Grude: Lupao po vozilima

Piše: M.Sm.

27.7.2017

Nakon što je u Dom zdravlja Grude jučer u jutarnjim satima stigla prijava da u mjestu Grudsko Vrilo kraj magistralne ceste M-6 leži vidno alkoholizirani muškarac, uz kojeg je bio parkiran motocikl, intervenirala je ljekarska ekipa, koja ga je prevezla u ovu zdravstvenu ustanovu.

No, nedugo nakon toga, ovaj muškarac, za kojeg je poslije utvrđeno da je riječ o E. G. (43) iz Sarajeva i koji je jučer ujutro vraćen s Graničnog prijelaza Gorica-Vinjani, počeo je prosipati silu po medicinskom osoblju Doma zdravlja Grude.

- U 8.35 sati iz Doma zdravlja Grude izvijestili su PU Grude da E. G. narušava javni red i mir vikom, galamom i lupanjem po njihovim vozilima. Nakon što je lišen slobode, kod E. G. je alkotestiranjem izmjereno 1,65 promila alkohola u dahu. Izrečena mu je mjera zadržavanja te je smješten u prostoriju za zadržavanje, koju je ubrzo potpuno devastirao, načinivši znatnu materijalnu štetu - saopćeno je jučer iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona.

Nakon što se E. G. (43) otrijezni, rečeno je, nad njim će biti izvršena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari. Također, slijedi mu i prekršajna obrada zbog naročito drskog ponašanja te omalovažavanja tijela vlasti ili njihovih službenih osoba prilikom obavljanja službe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.