CRNA HRONIKA

Gastarbajteru digli uzrak luksuzni Audi Q5

Vozilo prevezeno u krug PU Mostar ( Ž. Miličević)

Piše:

27.7.2017

Stanovnike mostarskog naselja Zalik preksinoć je u 23.30 sati uznemirila snažna detonacija nakon što je ispod automobila Audi Q5, njemačkih registarskih oznaka, eksplodirala za sada nepoznata naprava.

Peugeot i Renault

U eksploziji, srećom, nije bilo povrijeđenih, a usljed jake detonacije, uništen je prednji dio automobila. Manja oštećenja pretrpjela su i dva vozila Peugeot i Renault koji su bili parkirani u blizini Audija.

Stanovnici koje smo zatekli na mjestu događaja, nisu bili raspoloženi za razgovor s novinarima. Kratko su nam kazali da ih je detonacija uplašila te da ne znaju kome pripada automobil pod koji je stavljena naprava.

Stanar jedne od okolnih zgrada kazao nam je kako je mislio da se radilo o udaru groma s obzirom na to da su se u tom periodu na Mostar sručili jaka kiša i grmljavina.

Prema neslužbenim informacijama, Audi je u vlasništvu Adnana B., koji je nastanjen u Ofenbahu u Njemačkoj, a koji je u Mostar došao u posjetu kod suprugine rodbine.

Obavljen uviđaj

Nakon što je na mjestu događaja obavljen uviđaj, vozilo je prevezeno u krug Policijske uprave Mostar, gdje će biti obavljena neophodna vještačenja kako bi se utvrdilo o kojoj je napravi riječ.

Ljudevit Marić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, kratko je kazao za naš list da će više informacija biti poznato nakon svih istražnih radnji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.