CRNA HRONIKA

GPBiH: Više uhapšenih po potragama

Avaz.ba

31.7.2017

Službenici Jedinice granične policije Brod jučer su uhapsili tridesetdvogodišnjeg državljanina BiH i Francuske jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela krađa.

B.E. je uhapšen prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod. Predat je službenicima Sudske policije Doboj.

Dva dana ranije, pripadnici JGP Brod prilikom ulaska u BiH uhapsili su bh. državljanina A.I. jer ga Okružno tužilaštvo u Doboju potražuje zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti. Četrdesetogodišnjak je predat službenicima Sudske policije Doboj.

Na MGP Kamensko prilikom izlaska iz BiH jučer je uhapšen tridesetogodišnji E.I., državljanin BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela krađa. Predat je pripadnicima Sudske policije Kantona 10.

Službenici JGP Bijeljina 29. jula otkrili su falsificiranu vozačku dozvolu Italije koju je na uvid dao dvadesetsedmogodišnji državljanin Srbije prilikom izlaska iz BiH na MGP Popovi. P.A. je kontroliran u Golfu, danskih registarskih oznaka.

Protiv državljanina Srbije Okružnom tužilaštvu u Bijeljini bit će podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo falsificiranje isprave. Vozačka dozvola privremeno mu je oduzeta.

Službenici JGP Doljani 28. jula zbog neispunjavanja uvjeta nisu dozvolili ulazak u BiH pet osoba s područja Kosova. Kontrolirani su na MGP Bijača.

U skladu sa Zakonom o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su vraćeni u Hrvatsku, saopćila je Granična policija BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.