CRNA HRONIKA

Monstruozne scene iz BiH zgrozile Balkan: Krvi je bilo na sve strane, a sve su gledala djeca

Avaz.ba

31.7.2017

I dok se oni pravi heroji u čitavoj regiji ovih sedmica bore s vatrom, nekolicina do zuba naoružanih muškaraca u BiH krenula je u rat protiv mladog i vidno mršavog medvjeda.

Epilog svog krvavog pira ponosno su podijelili na Facebooku, a uznemirujuće fotografije i video divljačkog poziranja s ubijenom životinjom, pokrenuli su pravu lavinu reakcija ljutitih i ogorčenih ljudi.

'Noć bez straha u Rekavicama', sudeći po toj rečenici, koju je iznad galerije potresnih fotografija, na Facebooku napisao Dragiša Tovilović, medvjed je ubijen prije nekoliko dana, u izletištu pored Banja Luke. Nakon krvavog pira dvadesetak je 'heroja', s bocama u rukama, poziralo pored mrtve životinje koja je ležala u krvi. Da stvar bude još degutantnija, na snimci se vidi da se čitav divljački obred odigrao pred očima dvoje maloljetne djece, u jednom trenutku, dječačić je čak prišao i rukom podragao ubijanog medu.


Nakon što su se uznemirujuće fotografije divljačkog ubistva mlade životinje brzinom munje počele širiti društvenim mrežama, svi koji su ih vidjeli su komentarima počeli 'rešetati' ekipu koja je slavila, pila, pravila selfije i navlačila mrtvog medvjeda za uši. Nedugo nakon toga, 'hrabri' je Dragiša uklonio degutantni video, a par sati kasnije i sve fotografije neslavne 'pobjede' naoružane gomile nad nedužnim medvjedom.

No, krv sa svog Facebook profila ipak time nije oprao jer deseci preostalih, starijih fotografija, svjedoče da raskalašena ekipa već godinama, krajnje barbarski, pozira pored ubijenih divljih svinja, lisica, vukova i srna, a krvave „trofeje“ izlažu na haubi automobila. Nakon ovakvih prizora, mještanima ostaje da se zapitaju jesu li im noći, uz takvu ekipu, koja je laka na okidaču i očigledno uživa u krvavim prizorima, doista bez straha?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.