CRNA HRONIKA

Dogovorena makljaža mladića u Doboju: Sijevali noževi, korišten i suzavac

Grapska kod Doboja: Tuča dogovorena na lokalnom putu ( H.Čalić)

Piše: H.Č.

9.8.2017

Djevojke i ljubavni problemi, najvjerovatniji su razlog tuče koja se 25 minuta poslije pola noći 7/8.avgusta dogodila na lokalnom putu u naselju Grapska kod Doboja. U tuči su korištene pesnice, sprej, letve i čakija.

Sudarile su se dvije grupe. Jednu grupu su činila dvojica maloljetnika, 17-godišnjaci iz Doboj Istoka, a drugu M.H. (21) i A.H. (20) obojica iz Grapske.

Četvorka se, prema informacijama iz PU Doboj, putem Facebooka dogovorila da ljubavne probleme zbog djevojaka riješe “oči u oči” i to na lokalnom putu u Grapaskoj, tačno u 24 sata, ali je “sudar” kasnio 25 minuta.

Poslije kraće prepirke započela je tuča između sedamnaestogodišnjaka iz Doboj Istoka i Grapšćaka.

Tom prilikom, jedan od maloljetnika je M.N. i A.H. poprskao “suzavcem”, na što je M.H. iz džepa izvadio tzv.preklopni nož (čakija) te je maloljetnika ubo u donji dio leđa.

U ovoj zakazanoj tuči svi akteri su povrijeđeni. Na zahtjev ubodenog maloljetnika, koji je zadobio teške tjelesne ozljede, on je nakon što mu je ukazana pomoć u dobojskoj bolnici, prebačen na UKC u Tuzli, a pomoć je ukazana i M.H. i A.H., dok se stepen povreda drugog maloljetnika ne zna, jer nije dostavio ozljedni list.

Protiv M.H. slijedi izvještaj Okružnom tužilaštvu Doboj zbog krivičnog djela “teška tjelesna ozljeda”, a i protiv ostale trojice učesnika u ovom događaju će biti pokrenute zakonom predviđene mjere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.