CRNA HRONIKA

Odvratne scene u Bugojnu: Mještani zatražili pomoć nadležnih organa

Avaz.ba

10.8.2017

Mještani bugojanskih naselja Zlavast i Gračanica pozvali su nadležne općinske organe da riješe gorući problem, s kojim se suočavaju posljednjih dana.

Kažu da im zdravlje ugrožava kanalizacija koja se izlijeva direktno u korito rijeke Vrbas, u neposrednoj blizini njihovih kuća.

Stanovnici ovih naselja tvrde da se, prema originalnom planu ovog projekta iz 2009., kanalizacija trebala izlijevati 400 metara izvan naseljenog područja.

- Od nadležnih struktura vlasti i ranije smo tražili da se problem riješi, ali općinska administracija još nije uradila ništa po tom pitanju. Fekalije i ostali otpad iz kanalizacije i dalje zagađuju vodu, tlo i zrak - upozorili su.

S problemom stanovnika spomenutih naselja upoznati su i predstavnici JKP "Vodovod i kanalizacija“.

Oni su istakli da se dodatnim provjerama došlo do saznanja da kanalizacioni sistem u Zlavasti i Gračanici nije predat u nadležnost "Vodovoda i kanalizacije“, i da zbog toga radnici ovog preduzeća nisu ni mogli intervenirati.

Da bi predstavnici ovog ili nekog drugog preduzeća mogli intervenirati problem je, kažu, potrebno prijaviti općinskom komunalnom inspektoru koji će, shodno zakonskim odredbama, donijeti adekvatno rješenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.