CRNA HRONIKA

Zenica: Poznat identitet izvučenog tijela iz rijeke Bosne, naložena obdukcija

D. PAŠALIĆ

11.8.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

14.20 - Poznat je identitet utpoljenika kojeg su pripadnici Specijalne jedinice MUP-a ZDK pronašli jutros na lokalitetu Kanala. Prema riječima Aldine Ahmić, radi se o Zeničaninu čije su utapanje prekjučer prijavili mještani.

Podsjetimo, radi se o tijelu Mirsada Alispahića (39), koji je kobnog dana, u vidno alkoholiziranom stanju, skočio u rijeku Bosnu i od tada mu se gubio svaki trag.

13.10 - Nakon što je završeno izvlačenje tijela utopljenika iz rijeke Bosne u zeničkom naselju Blatuša, kod Kanala, po nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, tijelo će biti prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica gdje će biti izvršena obdukcija kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica.

- U toku su aktivnosti na utvrđivanju identiteta osobe - kaže Ahmić.

11.20 - Tijelo utpoljenika izvučeno je iz rijeke Bosne. U toku je utvrđivanje identiteta.


10.54 - U Zenici je jutros, ispod Željezničkog mosta u Blatuši, pronađeno beživotno tijelo još neidentificranog muškarca, potvrdila je za Avaz.ba Aldina Ahmić, potrparolka MUP-a ZDK.

- U 9.40 sati timovi Specijalne policijske jedinice pronašli su tijelo muškarca. U toku su uviđajne radnje na licu mjesta. Još se čeka utvrđivanje identiteta pronađenog muškarca - kaže Ahmić za Avaz.ba.

Još nije poznato da li se radi o tijelu Mirsada Alispahića, koji je prekjučer, u naselju Blatuša, skočio u rijeku Bosnu i nestao.

Video: J. Hadžić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.