CRNA HRONIKA

MUP KS: Uhapšeni zbog nedozvoljenog držanja oružja

Fena

13.8.2017

Policijski službenici Četvrte PU-PS Novi grad u subotu su lišili slobode A. S. (1997) iz Holandije i l.Dž. (1988) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela koja se odnose na nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, te izazivanje opće opasnosti, izvršeno tog dana u ulici Paljevska, općina Novi Grad, upotrebom vatrenog oružja - automatske puške, lovačke puške i pištolja.

Policijski službenici su navedeno oružje pronašli prilikom pregleda putničkog vozila "golf A6", nacionalne oznake Holandije, kojim je upravljao A.S.

O ovom događaju je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Osobe lišene slobode predate su u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uhapšena zbog krađe novca

Policijski službenici Prve PU-PS Stari grad u subotu su lišili slobode O. E., rođena 1994. u Zenici, nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo krađa.

Ona je u ulici Sarači, općina Stari Grad Sarajevo, od T. A. iz Saudijske Arabije otuđila određenu sumu novca. Prilikom pretresa kod O. E. je pronađen i oduzet otuđeni novac.

Uručena 593 prekršajna naloga

U toku proteklog dana službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 593 prekršajna naloga, a za lakše prekršaje upozorili 26 vozača.

lz saobraćaja su isključena tri vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, dvije osobe koje su upravljale motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, šest motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva vozila koja nisu bila registrovana, navodi se u redovnom izvještaju MUP-a Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.