CRNA HRONIKA

Brčko: U velikoj policijskoj akciji uhapšeno nekoliko osoba, vrše se pretresi na nekoliko lokacija

Avaz.ba

16.8.2017

U okviru akcije koja je počela u ranim jutarnjim satima, uhapšeno je više osoba, a vrše se pretresi na više lokacija na području Distrikta Brčko i Tuzlanskog kantona.

Po nalogu Tužilaštva BiH, više desetina policijskih službenika SIPA-e i policije Distrikta Brčko BiH od ranih jutarnjih sati se nalaze na terenu gdje se vrše pretresi i lišenja slobode osumnjičenih za krivična djela organiziranog kriminala član 250. i neovlaštenog prometa opojnih droga član 195. KZ-a BiH.

Na terenu se nalaze tužilac i istražitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji koordiniraju rad i aktivnosti policijskih službenika na terenu.

Meta akcije su osumnjičeni sa područja Distrikta Brčko BiH, koji su pod istragom da su kao organizirana kriminalna grupa vršili krijumčarenje i dalje rasparčavanje i prodaju veće količine opojnih droga na području BiH, među kojima su heroin, kokain i marihuana.

Prema prikupljenim dokazima, opojna droga je na područje BiH, odnosno Distrikta Brčko,  krijumčarena uglavnom sa područja Republike Srbije, a osumnjičeni su bili učesnici u daljem krijumčarenju u narko-dilerskoj mreži prema BiH i inostranstvu.

Nakon izvršenih pretresa i hapšenja osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će ih ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u vezi sa prijedlozima za mjere pritvora ili mjere zabrane.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama u BiH i susjednim zemljama, učestvuje u aktivnostima u borbi protiv međunarodnog krijumčarenja opojnih droga.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.