CRNA HRONIKA

Zenica: Uzgajao konoplju, policija ga uhvatila na djelu

Piše: Avaz.ba

22.8.2017

Kako je portal Avaz.ba već pisao, pripadnici Specijalne policijske jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona na lokalitetu brda Kuber, iznad sela Dobriljevo, u dijelu obraslom šumom i niskim rastinjem, pronašli su jučer zasad indijske konoplje.

Prilikom obilaska terena, na dijelu gdje se nalazio zasad, policajci su pronašli B.Z. rođen 1986. godine, kod kojeg je, izvršenim pregledom, u ručnoj torbi pronađena određena količina vršica i listova spornih stabljika.


Osumnjičeni je uhapšen i zadržan do dolaska ekipe Policijske uprave I, koja je na licu mjesta izvršila uviđaj. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon izvršenog uviđaja, pronađene stabljike, tačnije 28 stabljika, visine od 120 do 190 centimetara su fotografisane i izuzete sa lica mjesta, te će biti dostavljene Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ radi vršenja potrebnih vještačenja, a protiv B.Z. će Kantonalnom tužilaštvu ZDK biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.