Neprilagođena vožnja i slijetanje s ceste najčešći uzroci

ŠOKANTNO

Učestale tragedije na cestama u BiH: Za četiri dana poginula četvorica motociklista

Autor: S. J. - H. Č.
13.09.2017 17:28
A
A
A

U saobraćajnim nesrećama koje su se desile u protekla četiri dana na cestama u BiH život su na moticiklima izgubila četvorica mladića.   


Izgubio kontrolu

  • Despotović: Podletio pod vozilo (Foto: Facebook)
    Despotović: Podletio pod vozilo (Foto: Facebook)

Tako se na dijelu magistralnog puta Modriča - Gradačac, u mjestu Skugrić, općina Modriča, u ponedjeljak oko 23.30 sati dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo motociklista Ranko Despotović (23), koji je upravljao Kavasakijem. U nesreći je učestvovao i automobil Polo, koji je vozila E. B. iz Odžaka.  

Motociklista je, krećući se iz pravca Modriče, ulaskom u desnu krivinu izgubio kontrolu nad vozilom, prilikom čega se motocikl prevrnuo. Usljed klizanja motocikla i vozača po kolovozu, Despotović je podletio pod automobil Polo, koji se u tom momentu kretao iz suprotnog pravca. Tijelo preminuloga prevezeno je u prosekturu dobojske bolnice, gdje će, na osnovu naredbe dežurnog tužioca, biti izvršena obdukcija.

Vijest o pogibiji Ranka Despotovića šokirala je mještane Koprivne kod Modriče.

- Bio je zaposlen u Tvornici obuće "Alfa", gdje mu i otac radi. Jedno vrijeme je radio sa mnom na Koprivljanskom radiju, internet-izdanje, koje sam bio pokrenuo. Tih i miran momak. Niko od nas ne zna gdje je pred samu ponoć išao od Modriče ka Gradačcu. Roditelji imaju još sina i kćerku. Težak trenutak za tu porodicu, za Koprivnu i Modriču - rekao je Zoran Kostadinović iz Koprivne.

  • Pijunović: Udario u zaštitnu ogradu (Foto: Facebook)
    Pijunović: Udario u zaštitnu ogradu (Foto: Facebook)

Umro u bolnici

Na magistralnom putu Doboj - Bosanski Brod također se dogodila teška saobraćajna nesreća, u kojoj je smrtno stradao motociklista Nedeljko Pijunović iz Doboja. On je motociklom Honda udario u zaštitnu ogradu pored puta i izgubio život. 

U saobraćajnoj nesreći koja se u nedjelju dogodila u mjestu Bobare kod Tešnja prilikom slijetanja motocikla s ceste smrtno je stradao Ibrahim Kurdić (18), dok je teže povrede zadobio vozač Amir Jašarević (18). Kurdić je podlegao povredama u tešanjskoj bolnici.

Nastradao kod Lukavca

Na magistralnom putu M-4 Tuzla - Doboj, u mjestu Bistarac kod Lukavca, u nedjelju je smrtno stradao 29-godišnji motociklista F. M. Nastradali se vraćao iz Tuzle s Bike Festa.