Plantaža marihuane kod Banjaluke Foto: O. Ma./Avaz.ba

BANJALUKA

Uhapšen zbog uzgoja marihuane

Autor: O. Ma.
14.09.2017 08:33
A
A
A

Aleksandar Ćutković (45) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da se bavio uzgojem marihuane, a u pretresu imanja koje je koristio policija je pronašla i zaplijenila 230 stabljika indijske konoplje. 

Zasad marihuane pronađen je u Donjim Kolima kod Banjaluke, u okviru akcije "Plantaža 2017".

"Na osnovu operativnog rada na terenu te preduzimanja mjera i radnji usmjerenih na spriječavanje nelegalne proizvodnje i prometa opojnih droga, policijski službenici su u Donjim Kolima pronašli 230 stabljika koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju, kao i sredstva koja služe za uzgoj", saopštila je portparolka PU Banjaluka Marija Markanović.

Ona kaže da su u okviru akcije, a po naredbi banjalučkog Osnovnog suda, izvršeni pretresi kuće i pomoćnog objekta, zemljišta i automobila "Passat“ koje koristi A.Ć. (1972) iz Banje Luke, a koji se sumnjiči da je uzgajao indijsku konoplju namjenjenu za dalju distribuciju i konzumiranje.

"Sve dalje mjere i radnje prema osumnjičenom, u zakonskom roku, preduzimaće se po instrukciji dežurnog okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka", rekla je Markanović.