Lopov za noć pokušao ukrasti pet starih Golfova

Autor: Fena
14.09.2017 10:21
A
A
A

Muškarac, čiji su inicijali A.K., uhapšen je nakon što je za noć ukrao ili pokušao ukrasti pet starih Golfova u Bijeljini, saopćeno je iz Policijske uprave Bijeljina. 

Vlasnik jednog starog Golfa" prijavio je u jučer da je nepoznati muškarac kamenom razbio bočno staklo na njegovom automobilu koji je bio parkiran u Ulici Meše Selimovića.  
Vlasnik je spriječio krađu vozila, a policija je ustanovila da je izvršilac krivičnog djela A.K. koji je za manje od dva sata zaustavljen i uhapšen u drugom ukradenom Golfu dva koji je ukrao sa parkinga u Bijeljini.  

Operativnim radom na terenu policija je otkrila da je on iste noći pokušao da ukrasti još dva automobila Golf dva sa parkinga u gradu, što je i priznao policiji tokom kriminalističke obrade, navodi se u saopćenju.

Ovaj kradljivac starih golfova u toku noći 12. na 13. septembar oštetio je i vrata na garaži u Ulici Meše Selimovića, te još jedan Golf po prijavi oštećenih lica. 

Zbog izvršenih krivičnih djela oštećenja tuđe stvari, teška krađa u pokušaju i teška krađa osumnjičeni je uhapšen, a iz policije navode da je riječ o višestrukom povratniku u izvršenju krivičnih djela protiv imovine.