CRNA HRONIKA

Sarajevo: Uhapšen osumnjičeni za aktiviranje bombe u Arapovoj ulici

Avaz.ba

19.9.2017

Sarajevksa policija uhapsila je Z.Dž., rođen 1992. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti i ugrožavanje sigurnosti, odnosno da je aktivirao bombu u sarajevskoj ulici Arapova. 

Podsjećamo, stanovnike sarajevskog naselja Medrese sinoć je uznemirila eksplozija. Kako nam je rečeno u MUP-u KS, eksplozivna naprava bačena je u dvorište porodične kuće vlasnika T. E. u 23.50 sati, a povrijeđenih nije bilo.

Postoje osnovi sumnje da je  18. septembra ove godine u 23.50 sati u ulici Arapova, općina Stari Grad Sarajevo aktivirao ekspozivnu napravu u dvorištu porodične kuće vlasništvo T.E. iz Sarajeva. Izvršenim pretresom stana koji Z.Dž. koristi na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađen je i oduzet pištolj marke 'Zoraki', sa okvirom bez municije i mobilni telefon", saopćeno je iz MUP-a KS. 

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Z.Dž. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.