CRNA HRONIKA

Osuđen na osam mjeseci jer je nakon ubistva oprao pištolj i bacio ga u Miljacku

Piše: Am.K.

21.9.2017

Nihad Titorić iz Sarajeva koji se sa Fuadom Pitićem i Ismarom Halilovićem bio optužen nakon ubistva Damira Hodovića iz Sarajeva, osuđen je danas u Kantonalnom sudu u Sarajevu na osam mjeseci zatvora, nakon što je sa Tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivnje.  

Ovu informaciju potvrdio nam je njegov advokat Muhidin Kapo, koji je kazao da se njegov klijent teretio za krivično djelo pomaganje učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela.

Titorić je osuđen jer je pištolj, iz kojeg je Halilović pucao u ubijenog Hodovića, stavio u vrelu vodu, kako bi sa njega uklonio otiske prstiju i tragove baruta. Pištolj je, prema vlastitom priznanju, nakon toga bacio u Miljacku, ali on nikad nije pronađen.

Optužnicom potvrđenom u aprilu ove godine, Haliloviću se na teret stavlja Hodovićevo ubistvo, Pitić se tereti za izazivanje opće opasnosti i nanošenje lakih tjelesnih povreda, dok se Titorić teretio za pomoć počinitelju nakon krivičnog djela.

Prema optužnici, Halilović i Pitić su se 1. februara, oko 18 sati našli kafiću Fellini na Alipašinom Polju. Pitić je tada na ulici ugledao Hodovića sa kojim je odranije imao nesuglasica, te je izašao iz kafića nakon čega je između njih dvojice izbila svađa, a potom i naguravanje.

Hodović je potom pokušao pobjeći, a Pitić je iza pasa izvadio pištolj, nepoznate marke i ispalio hitac u pravcu Hodovića, kojim ga je pogodio u lijevu potkoljenicu, nanijevši mu laku povredu.

Čuvši pucanj, iz kafića je izašao i Halilović, te prišao s leđa Hodoviću, uhvatio ga rukama za jaknu i oborio na tlo. Nakon toga je, u namjeri da ga ubije, izvadio nož na preklop sa drvenom drškom, te Hodovića ubo u lijevu stranu grudnog koša, usljed čega je on iskrvario i umro isti dan u 18.45 sati, navodi se u optužnici.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.