CRNA HRONIKA

Nepoznat uzrok nesreće u kojoj je nastradala porodica Đedovac

Piše: H. ČALIĆ

24.9.2017

Uzrok teške saobraćajne nesreće koja se dogodila 12. marta na pružnom prijelazu Grabovica u mjestu Stanovi kod Doboja, kada je teretni voz naletio na automobil Passat i usmrtio četveročlanu porodicu Đedovac, i dalje je nepoznat. 

Kuća zaključana

Slavica Đedovac (43), koja je upravljala vozilom, te njen suprug Zlatko (46) usljed teških povreda preminuli su na licu mjesta u smrskanom automobilu. Na putu do dobojske bolnice preminula je i starija kćerka Kristina (18). Mlađa kćerka Nikolina (17) nekoliko dana bila je u dubokoj komi u Kliničkom centru u Banjoj Luci, ali je i ona na koncu izgubila život. O ovoj porodičnoj tragediji i danas se priča. Porodična kuća ove vrijedne i poštene porodice danas je zaključana.


Nastradala porodica Đedovac

Zlatko i Slavica kobne noći otišli su po kćerke, inače obje učenice srednje Medicinske škole u Doboja, da ih dovezu sa rođendana. Nažalost, kući nikada nisu stigli. Poslije nesreće mašinovođi je više puta pozlilo, jer je doživio težak šok od koga se nikad nije oporavio.

Radi rasvjetljavanja okolnosti koje su dovele do tragedije Okružno tužilaštvo u Doboju u međuvremenu je donijelo naredbu da se izvrše saobraćajno-tehnička vještačenja. Vještačenja su, kako saznajemo, povjerena Kriminalističko-tehničkom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Banjoj Luci.

Potrebna vještačenja

- Nakon što se završe potrebna vještačenja, tek tada će biti donesena odluka o daljnjem toku ovog postupka – kazali su nam iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.