CRNA HRONIKA

Gradski vijećnik pucao iz pištolja, posla bilo i za specijalce

Piše: Al.B.

25.9.2017

Vijećnik u Gradskom vijeću Goražda, Sejad Tatarin pucao je u ugostiteljskom objektu u naselju Vitkovići, a nakon upotrebe vatrenog oružja na lice mjesta upućena je patrola policije i Jedinica za podršku MUP-a BPK Goražde. 



Ispalio metak

Prema riječima Emka Rizvanovića, šefa Ureda komesara policije, Tatarin je priveden, a tokom pregleda ugostiteljskog objekta pronađeni su pištolj i jedna čahura.

– Na osnovu svih prikupljenih činjenica i dokaza, kao i na osnovu izjave osumnjičenog, radi se o krivičnom djelu ugrožavanja sigurnosti jer tokom istrage se nije mogla dokazati namjera osumnjičenog da nekoga ubije, već je isključivo imao namjeru da ga zastraši. Osumnjičeni je priznao da je ispalio metak, a u svojoj izjavi oštećeni je naveo da je u tom momentu bio van objekta – istakao je Rizvanović.

Ramiz Dragolj dijete je poginulog komandanta Mirsada, jednog od heroja odbrane Goražda.


Kaže da je bio član i jedan od kandidata Stranke dijaspore, ali je napustio ovu stranku. Po izlasku sa radnog mjesta ispred jednog od kafića vidio je Tatarinov automobil, pa je ušao u objekat sa namjerom da ga upita zbog čega, preko drugih ljudi, od njega dobija prijetnje.

 Nedostupan novinarima

- Ponašao se jako bahato. U jednom momentu sam mu rekao da mi ne smije upućivati prijetnje, na što je on odgovorio da smije sve, u tom smislu. Skočio sam i rekao, ako me još jednom uzme u usta, da se neće dobro završiti. Bez fizičkog kontakta, bili smo na 3-4 metra udaljenosti. Kad sam ja to rekao, čovjek je potegao za pištolj i jedva sam izvukao živu glavu. U tom momentu  između nas se našao jedan od njegovih prijatelja, kojem se ovom prilikom želim zahvaliti. Povukli smo se do vrata i on nije mogao upotrijebiti pištolj. Odgurnuo sam njegovog prijatelja i počeo da bježim.

Trčeći sam čuo pucanj iz kafića, a metak je pogodio pored moje noge – ispričao nam je Dragolj.

Tatarin je trenutno nedostupan novinarima. Policijski službenici priveli su ga nepunih sat nakon upotrebe oružja, a alkotestiranjem je utvrđeno prisustvo 1,68 grama po kilogramu u organizmu, te je smješten u prostorije za zadržavanje Policijske uprave Goražde, gdje je proveo 24 sata, a potom je pušten.

Glavni kantonalni tužilac Mirsad Bilajac kazao nam je da je osumnjičenom oduzet pištolj, koji pripada njegovom ocu, za koji nije posjedovao odobrenje, a izvršen je i pretres porodične kuće.

 – Ovo tužilaštvo će podnijeti optužnicu zbog ugrožavanja sigurnosti. S obzirom da je pištolj oduzet, nema opasnosti od ponavljanja djela, pa tako ni osnova za traženje pritvora – dodaje Bilajac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.