CRNA HRONIKA

Novi detalji večerašnje drame na Čengić-Vili: Sarajka spašena iz vatrene stihije, požar "progutao" cijeli stan

S. Saletović/Avaz.ba

Piše: A. SOKOLOVIĆ

29.9.2017

U sarajevskom naselju Čengić-Vila večeras se odvijala prava drama. U ulici Ferde Hauptmana, večeras u 21.09 sati izbio je požar u jednom od stanova u kojem je sama živjela starija Sarajka - inicijala S. K. 

Kako je portal Avaz.ba saznao na licu mjesta, trenutno se nalazi van životne opasnosti, iako je na tijelu zadobila brojne opekotine. 


Dim ispred vrata

- Ona je živjela sama u stanu. Kada sam prolazio pored stana vidio sam dim koji je izlazio ispod vrata. Provalio sam u njega i zatekao pravu dramu. Vatrena stihija je već progutala bila pola stana, a ona je ležala na krevetu. Već se počela gušiti. Uspio sam pozvati suprugu, koja je pozvala vatrogasce. zaista su brzo reagirali - kaže komšija ove Sarajke.

Dodao je da njegova susjeda u haustoru, već nekoliko godina živi sama, a da ima brata u Vojvodini.

- On je znao ponekad doći da je posjeti. U zadnje vrijeme ga nisam viđao. Ljekari koji su se zatekli na licu mjesta kazali su mi da je dobila velike opekotine, ali da nije životno ugrožena - kaže prestravljeni komšija. 

Vatrogasci su u rekordnom roku došli i za 15 minuta uspjeli lokaliziratiu požar. U međuvremenu su ostale komšije pozvale Hitnu pomoć, čiji smo ekipu zatekli na licu mjesta, zajedno s pripadnicima MUP-a KS, koji su obavljali uviđaj.   


S. Saletović/Avaz.ba. S. Saletović/Avaz.ba

- Moja supruga je bila u stanu. Primjetila je upaljenje grijalicu i vjerovatno se stan zapalio. To je prema njenom mišljenju uzrok požara. Moguće i da je zaspala i da se zapalila deka kojom je bila pokrivena - kaže naš sagovornik.

Drugi stanar iz ove ulice kazao je da je njegova komšinica bila divna osoba i da se nada da joj život neće biti u opasnosti.

Susretljiva i upitna

- Svima se rado javljala i pomagala. Žao mi je što joj se ovo desilo. Svi smo iz nju - kazao je naš sagovornik.

S druge strane, djelatnik Hitne pomoći kojeg smo zatekli na licu mjesta, potvrdio nam je da je ova Sarajka zadobila opekotine, ali nam nije mogao kazati više detalja.

I pripadnik MUP-a Kantona Sarajevo kazao je da će više detalja imati kada se obavi uviđaj. 


Video: A. SOKOLOVIĆ

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.