CRNA HRONIKA

Gradačac: Identifikovani počinioci devet krivičnih djela krađe

Otuđeni predmeti

O. Mujkić

3.10.2017

Službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Gradačac identifikovali su počinioce krivičnih djela krađe izvršenih u periodu od aprila 2014. do decembra 2016. godine na području općine Gradačac.

Radi se o A.H. (28), S.S. (29) i A.M. (27), svi iz Gradačca.

Na meti trojice razbojnika u dužem vremenskom periodu bili su ugostiteljski objekti, vikendice, rasadnik ukrasnog bilja i drugi objekti iz kojih su ukrali veću količinu tehničke i druge robe.

Protiv A.H. i S.S. podnesen je Izvještaj Tužilaštvu TK zbog postojanja osnova sumnje da su počinili sedam krivičnih djela krađe i dva krivična djela teške krađe, a protiv A.M. zbog krivičnog djela prikrivanje počinilaca krađe.

S obzirom na činjenicu da se tokom istrage došlo do saznanja da se na lokaciji na području Pelagićeva u RS nalazi dio otuđenih predmeta, PS Pelagićevo upućen je zahtjev za osiguranje lokacije i pribavljanje naredbe za pretres od nadležnog suda.

Prilikom pretresa kuće i pratećih objekata na području općine Pelagićevo policajci su pronašli i privremeno oduzeli 171 sadnicu čempresa, klima uređaj, dvoja garažna vrata, dva betonska postolja za suncobran, dva veća suncobrana, kosilicu, agregat, dva veća frižidera, pumpu za vodu, aparat za varenje i druge predmete.

Nakon prepoznavanja, pronađeni predmeti su vraćeni oštećenim vlasnicima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.