CRNA HRONIKA

Uhapšen Igor Nišandžić zbog malverzacija kod registracije motornih vozila

E. Sk.

3.10.2017

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK iz odjeljenja za borbu protiv organiziranog kriminala u utorak su lišili slobode Igora Nišandžića (41) iz Tuzle koji se dovodi u vezu s izvršenjem krivičnig djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja u vezi sa krivičnim djelom prevare.  

Hapšenje je po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli, a službenici MUP-a TK su proveli operativni plan sačinjen s ciljem poduzimanja zajedničkih policijskih mjera i radnji službenika MUP-a TK na sprečavanju zloupotrebe prilikom registracije motornih vozila i rasvjetljavanju krivičnih djela počinjenih od strane pojedinih osoba – zaposlenika osiguravajućih kuća na području grada Tuzla.

Riječ je o krivičnim djelima počinjenim na području Tuzle u kojima je oštećen budžet Tuzlanskog kantona u većem iznosu.

Takođe je izvršen pretres porodičnih kuća, pomoćnih objekata, vozila i kancelarija u vlasništvu ili korisništvu navedene osobe na području Tuzle i Srebrenika. Prilikom vršenja pretresa na pomenutim lokacijama pronađeni su i oduzeti predmeti traženi naredbom, a koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Igor Nišandžić je priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, i isti će u zakonskom roku uz izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, dok je u toku daljnji rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.