Ekipa Hitne prevezla staricu u bolnicu (Foto: J. Hadžić)

ZENICA

Stanari s vatrogascima i policijom proveli dramatičnu noć: Nepokretna starica spašena u posljednji čas

Autor: E. DRAGUNIĆ
06.10.2017 18:55
A
A
A

Velika drama odvijala se preksinoć u zeničkoj ulici Mejdandžik na broju 13 u zgradi “Kineski zid”. Nepokretnu staricu Katarinu Petrović (81) spasili su vatrogasci i policija, provalivši vrata njenog stana na 13. spratu, u kojem je dva dana boravila sama.  

Izgubila snagu

Srećom, sve se završilo bez težih posljedica, a starica je vozilom Hitne pomoći prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica, odakle je iste noći otpuštena kući. 

Starica, koja već godinama živi sama, nije se željela fotografirati, ali je pristala govoriti o dvodnevnoj drami koju je proživjela. Iako u godinama, Petrović je vitalna i uglavnom sve može raditi sama.

- Okliznula sam se u kupatilu i pala, prepala sam se pa sam legla i pokrila se i tako sam ležala dva dana. Izgubila sam snagu, a inače sam anemična. Hvala Bogu pa se sve na kraju dobro završilo. Zahvaljujem vatrogascima i svima onima koji su mi pritekli u pomoć - kaže Petrović.

U kućnim poslovima povremeno joj pomaže komšinica Snježana Bjelošević, koju smo zatekli u staricinom stanu, gdje je došla da nemoćnoj Katarini skuha hranu.

Alarmirala pomoć

- Čujemo se telefonom skoro svakog dana. No, zvala sam je i bila je nedostupna. Dolazila sam i na vrata, kucala, ali se nije javljala. Zabrinula sam se i alarmirala sve u zgradi. Pozvala sam predsjednika kućnog savjeta i onda su došli vatrogasci i policija. Ona je ležala na podu, a kad nas je vidjela, počela nam je mahati i znali smo da je sve uredu - prepričava Bjelošević trenutak kad su ugledali nesretnu staricu.

I ona, također, zahvaljuje policiji i vatrogascima, kao i svima onima koji su učestvovali u spašavanju starice Petrović.

Živi od penzije 

Katarina Petrović živi od penzije. Otkako joj je umro suprug, sama je u stanu. Od bližih članova porodice, ima kćerku koja se nalazi u inozemstvu.

  • Vatrogasci i policija preksinoć na terenu
    Vatrogasci i policija preksinoć na terenu