CRNA HRONIKA

Maloljetni Zeničani uhapšeni zbog krađe

Piše: D. Pa.

6.10.2017

Dvojica maloljetnih Zeničana uhapšeni su jučer na području Zenice zbog sumnje da su u proteklom period izvršili dva krivična djela i to provalu u stan, koji je u vlasništvu R.D., iz kojeg su ukrali LCD TV aparat i aparat za mjerenje šećera u krvi te krađu bicikla iz dvorišta kuće, vlasništvo M.Dž., koja se nalazi u ulici Sarajevska.

- Zavedenom kriminalističkom obradom je utvrđeno da je navedena osoba, zajedno sa još jednom osobom, maloljetnim H.A, u toku noći 04/05.10.2017. godine, izvršila i tešku krađu u prostorije "Prve osnovne Montessori škole", koja se nalazi u ulici Crkvice, kada su iz unutrašnjosti iste otuđili jedan monitor marke "Dell" – kažu iz MUP-a ZDK.

Nad uhapšenima, K.H. i A.H., je u službenim prostorijama Policijske uprave I zavedena kriminalistička obrada, a u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, nakon čega je Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, protiv navedenih osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo "Teška krađa" iz člana 287. stav 1. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo "Krađa" iz člana 286. Krivičnog zakona FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.