CRNA HRONIKA

USK: Bosanac koji je u Austriji teško ranio suprugu, slobodno se šeta okolinom Cazina

Avaz.ba

7.10.2017

Fadil Šarić (36) iz Cazina, koji je prije nekoliko dana u Austriji nožem teško ranio bivšu nevjenčanu suprugu Zumretu Ćehić (49) iz Velike Kladuše, prijavio se prije dva dana u Policijsku stanicu u Cazinu, potvrdila je za Avaz.ba Snežana Galić, portparol MUP-a USK.

O ovom slučaju koji se dogodio na području Austrije, "Avaz" je već pisao. Prema informacijama Šarić se samovoljno 5. oktobra javio u Policijsku stanicu Cazin i rekao da je u Republici Austriji pokušao ubiti svoju nevjenčanu suprugu. 

- Mi smo od Policijskog atašea Republike Austrije u BiH dobili obavijest da se izvrše provjere da li se Fadil Šarić nalazi na našem području, iz razloga što u cazinskom naselju Šturlić posjeduje porodičnu kuću koju je naslijedio od oca. On je tu, ali mi nemamo pravne osnove da ga zadržavamo. Kada zvanično bude stigla potjernica, lišiti ćemo da slobode - kazala je Galić za Avaz.ba.

Podsjetim, austrijska policija tragala je za Šarićem nakon što je nožem teško napao nevjenčanu suprugu i bivpu partnerku Zumretu Ćehić, kojoj je nanio teške tjelesne povrede. Austrijski ljekari se  još bore za njen život, a navodno Austrija je raspisala potjernicu, ali ona još nije stigla do zvaničnih organa u BiH. 


Šarić smo upozorili da ne napušta područje i da se mora odazvati na svaki poziv policijskih agencija - dodala je Galić.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.