CRNA HRONIKA

Policijska akcija ''Doboš'' u Sarajevu, uhapšene dvije osobe

Avaz.ba

11.10.2017

Dvije osobe uhapšene su jučer u akciji kodnog naziva "Doboš" u Sarajevu, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako piše u saopćenju, jučer u 18 sati, provodeći akciju kodnog naziva "DOBOŠ", policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Uprave policije ovog Ministarstva uhapsili su M.S., rođen 1996. godine u Sarajevu i Š.A., rođena 1994. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela: Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa stana koji koriste ove osobe u ulici Skopljanska, općina Novo Sarajevo, pronađeno je i oduzeto 550 grama zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, 15 grama materije koja asocira na opojnu drogu speed, automat tzv. "dobošar" sa 10 metaka kalibra 7,62 mm, startni pištolj sa okvirom i 6 metaka, okvir za automatsku pušku, jedna drobilica i 3 digitalne vage.

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.S. i Š.A. su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba, saopćeno je iz MUP-a KS.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.