CRNA HRONIKA

Suspendirani policajci koji su napali novinara

Avaz.ba

13.10.2017

Policajci koji su prije nekoliko dana napali novinara Dragu Miljuša suspendirani su, rečeno je u policiji.

Stručni tim MUP-a ustanovio je da su prekoračili svoje ovlasti, a o njima će se još raspravljati.  

-Stručni tim Ministarstva unutarnjih poslova, kojeg je oformio glavni ravnatelj policije s ciljem ispitivanja svih okolnosti policijskog postupanja prema novinaru prilikom osiguranja mjesta događaja u Splitu, provjerio je okolnosti navedenog događaja.

Utvrđeno je da su dvojica interventnih policajaca Policijske uprave splitsko-dalmatinske, iako su na mjestu događaja iz razloga sigurnosti sprječavali novinare da se približe ličnom automobilu u kojem se nalazila osoba koja prijeti samoubijstvom ručnom bombom, prilikom svog postupanja počinili povredu službene dužnosti. 

Također se, povodom zaprimljene prijave novinara, u saradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provedi kriminalističko istraživanje nad dvojicom policijskih službenika.

Podsjetimo, policija je u utorak navečer ispraznila popularnu splitsku plažu Obojena svjetlost nakon poziva muškarca policiji, pri čemu je zaprijetio samoubojstvom. Muškarac je nazvao 192, predstavio se i kazao im: "Halo, imam bombu. Izvadio sam osigurač. Sklonite ljude da netko ne nastrada." 

Novinar Miljuš bio je na terenu i izvještavao uživo s javne površine, ispred policijske blokade. U jednom trenutku policajac je počeo tjerati reportera i gurati ga.

Miljuš je pokušavao smiriti policajca, govoreći mu da nije baš toliko velik da ga se mora gurati, a policajac mu je odvratio: "Je li moram kisnuti radi tebe? Hajde na cestu da vas privedu!". 


Nastavio je gurati reportera te mu zaprijetio mu je da će mu baciti mobitel u more, na što ga je naš novinar zamolio da ne bude nasilan. Policajac mu je bacio mobitel u more. U tom trenutku se prekida prijenos uživo na Facebooku. 

Nakon toga mu je prišao interventni policajac te iz zaleta udario novinara šakom u glavu.

Ukazana mu je pomoć u bolnici gdje je bio na šivanju usne. Dobio je jedan šav i pukla mu je sluznica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.