CRNA HRONIKA

Građanke upozorile na prevaranticu koja operira po Sarajevu: Staricama ponudi pomoć, ubaci "apaurine" u kafu pa ih opljačka

Slučaj se odigrao u ulici Čekaluša na Mejtašu

Piše: Dž. BULBUL

14.10.2017

Sarajka Dž. A. na jednoj zatvorenoj Facebook grupi upozorila je na šokantnu priču o starici koja je u srijedu opljačkana u svom stanu u ulici Čekaluša u sarajevskom naselju Mejtaš. 


Šokantna objava na Facebooku

Prema navodima Dž. A., sve je počelo kada je nesretna starica prihvatila da joj nepoznata žena u četrdesetim godinama pomogne da ponese namirnice sa pijace do kuće.    

Isti scenarij

- Pozvala ju je na kafu iako nije mogla da se sjeti kako se poznaju. Ta žena je starici stavila nešto u kafu pa ju je opljačkala. Kćerka ju je pronašla bez svijesti - napisala je, između ostalog, ova Sarajka.

Članice grupe napisale su kako se pljačka svaki put odigra prema istom scenariju.

Prevarantica svoju žrtvu, uvijek stariju osobu, pronađe u tramvaju ili u blizini pijace.

Potom joj priđe, uvjerava je da se odranije poznaju i ponudi joj da joj ponese namirnice.

Nakon toga je pozove na kafu, u koju, prema pisanju građanki, ubaci “apaurine”, koji omame staricu, a onda je pokrade. Nažalost, žrtve na kraju završe u bolnici i ničega se ne sjećaju.

Porodica prijavila

Tragom ove informacije, kontaktirali smo Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, gdje nam je potvrđeno da je slučaj prijavljen te da se radi na njegovom rasvjetljavanju.

- Članovi porodice oštećene prijavili su 11. oktobra tešku krađu u naselju Mejtaš, općina Centar Sarajevo. Naši pripadnici rade na rasvjeljavanju svih okolnosti. Obaviješteno je Tužilaštvo Kantona Sarajevo - rekla nam je Suvada Kuldija, portparol MUP-a KS.


Kuldija: Radi se na rasvjetljavanju događaja

Raniji slučajevi 

Sarajke su navele kako ovo, nažalost, nije jedini slučaj te da se nešto slično desilo i na Grbavici, a potom na Sedreniku. Toksikološki nalazi napadnutih starica pokazali su prisustvo “apaurina” u krvi, navele su one. Kontaktirali smo jučer i Univerzitetski klinički centar Sarajevo s obzirom na to da je Dž. A. napisala da je starica smještena na Neurologiji, ali smo ostali uskraćeni za informacije o prijemu pacijentice i njenom zdravstvenom stanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.