CRNA HRONIKA

Neizvršenjem sudske presude pričinio štetu od 45.000 KM

Srna

19.10.2017

Policijska uprava Doboj podijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu protiv osobe inicijala S.M. iz ovog grada, zbog osnova sumnje da je kao odgovorno lice u dobojskoj javnoj zdravstvenoj ustanovi nesavjesnim radom i neizvršenjem pravosnažne sudske presude toj ustanovi pričinio štetu u iznosu od 44.971 KM.

Iz policije navode da prijavljena osoba u toku 2015. godine nije postupila po pravosnažnoj sudskoj presudi, kojom je bila dužna vratiti u radni odnos radnicu sa kojom je u julu 2014. godine, suprotno Zakonu o radu i Posebnom kolektivnom ugovoru u oblasti zdravstva Srpske, jednostrano raskinut ugovor o radu.

"Na navedeni način je javnoj zdravstvenoj ustanovi prouzrokovana materijalna šteta u ukupnom iznosu od 44.971 KM po osnovu neisplaćenih plata sa zateznim kamatama i troškovima sudskog postupka", navode iz policije.

Iz policije dodaju da je javna zdravstena ustanova naknadno postupila po pravosnažnoj sudskoj presudi i uspostavila prava iz radnog odnosa, te izmirila nastale obaveze.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.