CRNA HRONIKA

Nejla Botić, majka svirepo ubijene desetomjesečne djevojčice: Samujem i venem bez svoje Najre

Majka Nejla Botić: Morala sam otići | Trošna kuća u Koritniku u kojoj se desio zločin

Piše: Dž. BULBUL

20.10.2017

Još me proganja njen lik, morala sam otići iz Breze, jer ne bih preživjela, započinje svoju potresnu ispovijest Nejla Botić, čiju je desetomjesečnu kćerku Najru svirepo ubio njen nevjenčani suprug Adis Bećirspahić, zbog čega je osuđen na 14 godina zatvora.  

Narušeno zdravlje

Iako se špekuliralo da se Nejla udala i da sada živi sasvim drugi život, ova neutješna mlada majka kazala nam je plačnim glasom kako je morala otići što dalje od mjesta gdje se ugasio život njene nedužno ubijene djevojčice.

- Pogađa me i sama pomisao na to... Samujem i venem bez svoje ubijene bebe. Otišla sam iz Breze mjesec nakon njene smrti, jer je bilo neizdrživo. Nisam mogla tu ostati, jer mi je bilo preteško. Sve me je podsjećalo na nju... Pitam se kako sam uopće uspjela preći preko svega. Svi misle da je meni lako… nije, često završim na infuziji… - rekla nam je uplakana majka.

Svoj mir, kako nam je rekla, pronašla je na neki način u malom mjestu Mehurići kod Travnika, gdje trenutno živi i radi.

- Nije me sramota reći da radim kao konobarica. Moram živjeti... Majku Lejlu, koja se najviše brinula o djetetu, često posjećujem. Gazde su veoma susretljive pa mi dozvoljavaju da odem sa posla i obiđem je. Da sam mogla, ostala bih s njom, ali nisam. Ubili bi me! Osuđivali su me, jer sam radila i bila odsutna od kuće, krivicu zbog Najrine smrti prebacivali su na mene. Gledali su me kao najgoru osobu, čak su mi slali i SMS-ove: "Kako te nije stid", a ja se nikad nisam oporavila, zdravlje mi je narušeno i nikad je neću preboljeti – govori nam neutješna Nejla. 

Bećirspahić s Nejlom i bebom Najrom, koju je ubio

Stravične scene

Dan kada je bebu pronašla mrtvu u kući, nikad neće zaboraviti.

- Adis je došao u kafić gdje sam radila i rekao mi je: "Curica je umrla." U šoku sam zaustavila prvi auto koji je naišao i otišla do kuće. Nikad neću zaboraviti tu sliku, glava joj je bila pokrivena jorganom. Molila sam je da me ne ostavlja. "Nemoj me, Najra, molim te, ostavljati", govorila sam joj, ali uzalud. Glava joj je pala prema jastuku. Mislila sam da je još živa, ali je, nažalost, bilo kasno za bilo šta - završila je uplakana majka.

Smrtonosni udarci 

Stravično ubistvo desetomjesečne Najre dogodilo se 26. decembra 2016. u trošnoj kući u Koritniku. Adis je te večeri ostao sam s bebom, koju je čuvao dok je Nejla bila na poslu u jednom kafiću u Brezi. Adis je bio ljut, jer je vjerovao da ga supruga vara dok on mora čuvati kćerku, za koju je mislio da nije njegova. U jednom trenutku, Najra je počela plakati, a Adis ju je, tako bespomoćnu i nezaštićenu, počeo udarati šakama po cijelom tijelu i nije se zaustavljao dok je nije ubio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.