CRNA HRONIKA

U Pelagićevu pronađeno 15, a kod dilera u TK jedan kilogram kanabisa

Piše: E.Sk / M.Mu

20.10.2017

U nastavku akcije kodnog imena „Kod“, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK iz Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga i Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Bijeljina u petak su na području Lukavca, Gračanice i Pelegićeva uhapsili tri osobe koje se dovode u vezu sa nedozvoljenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

- Akcija je izvedena po naredbi Kantonalnog suda Tuzla, a ukupno su obavljena tri pretresa u TK, i to dva u Lukavcu i jedan u Gračanici, te jedan pretres u Pelagićevu. Tom prilikom kod uhapšenih osoba sa područja TK pronađen je jedan kilogram zeljaste materije koja asocira na opojnu drugu kanabis i jedan pištolj, dok je kod osobe uhapšene u Pelagićevu pronađeno 15 kilograma zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu kanabis – kaže Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Nakon privođenja u MUP TK nad uhapšenim osobama bit će obavljena kriminalistička obrada, a oni će u toku sutrašnjeg dana biti predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK.


Video: E. Skokić/ Avaz.ba

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.