CRNA HRONIKA

Katarski šeik kupuje kuću u Crnoj Gori

Avaz.ba

22.10.2017

Član katarske kraljevske porodice sa prebivalištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, šeik Mohamed Al Thani, oduševljen je Crnom Gorom, njenim građanima, prirodom i klimom, toliko da u toj zemlji čak planira da kupi i kuću.

-Crna Gora je prelijepa zemlja i sretan sam kada sam ovdje - rekao je šeik Al Thani, koji je bio jedan od govornika na četvrtom Global sitizen forumu na Svetom Stefanu.

On je crnogorskim medijima ispričao da mu je to drugi put tokom ove godine da dolazi u Crnu Goru, te da će ponovo doći na ljeto.

-Tokom jula sam bio ovdje kratko i siguran sam da ću ponovo doći na ljeto i provesti više vremena i više uživati u Crnoj Gori. Imate predivne pejzaže, predivne ljude i nevjerovatnu klimu. Zaista razmišljam o investiranju u Crnu Goru. Za početak bi to bilo nešto u privatne svrhe, možda neka kuća ili nešto gdje bih bio tokom ljeta – kazao je Al Thani crnogorskim novinarima.

Ističe i kako smatra da je ta zemlja pogodno tlo za inostrane investitore.

-Crna Gora je stabilna i sigurna zemlja sa mnogo potencijala. Siguran sam da mnogi projekti mogu uspjeti ovdje, naročito ako se ulaže u turizam i infrastrukturu. Vjerujem crnogorskoj Vladi i viziji koju ima. Vidim da svi u vašoj Vladi imaju isti cilj, a to je da Crnu Goru učine boljom - smatra Al Thani.

Priča i kako je tokom dva odvojena boravka primijetio da i crnogorski građani žele bolju Crnu Goru što je, kako objašnjava, dodatan podstrek za investitore.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.