CRNA HRONIKA

U kući pronašli pola kilograma marihuane

Avaz.ba

24.10.2017

Policijski službenici OKP-a PU Ljubuški su, radeći po zavedenoj akciji "OPIJAT VII", došli do pouzdanih operativnih podataka da osoba L. P. (36) iz mjesta Studenci, općina Ljubuški, u svojoj porodičnoj kući posjeduje opojnu drogu tipa "marihuana".

Nakon prikupljenih operativnih podataka s kojima je upoznat dežurni Kantonalni tužilac, policijski službenici PU Ljubuški su nakon dobivene Naredbe za pretres porodične kuće i drugih prostorija od strane suca za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom, pristupili pretresu istih i tom prilikom u porodičnoj kući pronašli zelenu, suhu, biljnu smjesu koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojni drogu "marihuanu" (oko 500 grama) koja je uz potvrdu o privremenom izuzimanju predmeta i izuzeta.  


Ovaj 36-godišnji L. P. je uhapšen te je nad istim u prostorujama PU Ljubuški otvorena kriminalistička obrada. O svim poduzetim mjerama i radnjama bit će izvješten i Općinski sud u Ljubuškom kao i Kantonalno tužilaštvo  u Širokom Brijegu, kojem će biti dostavljen odgovarajući Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.