CRNA HRONIKA

Savladao provalnika koji je pljačkao kuću njegovog punca

Šeper: U savladavanju lopova pomogao mu sin ( M. Ćosić)

M. ĆOSIĆ

31.10.2017

Goran Šeper spriječio je prekjučer pljačku u porodičnoj kući svog punca u naselju Podorašac kod Konjica, uhvativši provalnika na djelu.   

Iznijeli stvari

U momentu pljačke, u kući su se nalazili vlasnik Muharem Alibašić i njegova supruga, koja je telefonom pozvala svoju kćerku, Goranovu suprugu, te kazala da se u prizemlju kuće “dešava nešto čudno”.

- Mene je supruga obavijestila o ovom događaju i odmah sam krenuo prema kući punca, gdje sam zatekao pljačkaše - kaže Šeper za naš list.

Prema njegovim riječima, jedan pljačkaš je pobjegao prema naselju Brđani, a drugi je pokušao bježati cestom. Pljačkaši su već bili iznijeli neke stvari iz prizemlja kuće.

- Ja i moj stariji sin trčali smo za pljačkašem koji je bježao cestom. Stigli smo ga, savladali te vratili ispred kuće, gdje smo sačekali policiju, koja ga je odvela - kazao nam je Šeper.

Srčani bolesnik

Muharem je, inače, srčani bolesnik i kaže nam da je pljačku primijetila njegova supruga te da mu ništa nije govorila zbog njegovog zdravstvenog stanja nego je o svemu obavijestila svoju kćerku.

- Ja sam gledao televiziju, a supruga je primijetila da se nešto ozbiljno dešava i javila je kćerci - kazao nam je Muharem.


Kadić: Identificirali lopova

Evidentiran slučaj 

U Policijskoj upravi Konjic ovaj događaj evidentiran je u nedjelju, 29. oktobra, u 19 sati. Kako nam je potvrdio Ismail Kadić, koji obavlja funkciju načelnika u Operativnom centru Policijske uprave Konjic, Goran Šeper prijavio je ovaj slučaj te obavijestio policiju da je uhvatio izvršioca.

- Policajci su utvrdili da se radi o E. N. (25) iz Hadžića – dodao je Kadić.

Za drugim izvršiocem tragalo se do zaključenja ovog izdanja našeg lista.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.