CRNA HRONIKA

Lažne maserke staricama ukrale novac

Piše: B. C.

31.10.2017

Dvije starice iz Bosanskog Petrovca bile su žrtve lažnih maserki, koje su ih opljačkale nudeći im medicinsku pomoć. Službenicima Policijske stanice u Bosanskom Petrovcu sestre P. M. (89) i L. M. (86) prijavile su u nedjelju da su kod njih u stan došle dvije njima nepoznate djevojke, koje su im saopćile da pružaju medicinsku pomoć. Tek nekon što su djevojke napustile stan, starice su primijetile da im nedostaje novac.

Nezvanično saznajemo da su prevarantice starosti od 25 i 30 godine, crne kose, od kojih je jedna viša i krupnija, ponudile staricama masažu, što su one prihvatile i pustile ih u svoj stan. Dok je jedna masirala starice, očito je da je druga pretresla ostali dio stana i iz spavaće sobe, gdje su starice držale novac, ukrala njihovu ušteđevinu.

Opis lažnih maserki poslat je svim policijskim agencijama, među kojima je i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, gdje je i bilo najviše sličnih slučajeva.

Lažne maserke lani su starici iz Bosanske Dubice odnijele 800 KM. Ova starica dala je isti opis kao i starica iz Bosanskog Petrovca. Obje prevaratice su bile crnke, od kojih je jedna visoka.

U Prijedoru su otkrili da su lažne maserke F. Đ. i S. I. državljanke Hrvatske, koje su u svojoj zemlji ojadile veliki broj penzionera. Sumnja se da su one Radomiru Trubarcu (93) iz Bosanske Dubice uzele 1.800 maraka. Vlado Ćurić (77) iz Blatne kod Bosanskog Novog ostao je bez 9.000 maraka, koje su mu odnijele lažne maserke. Banjalučanin Nikola Osman (76) ostao je na isti način bez 1.000 maraka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.