NA LICU MJESTA

Novi detalji požara na Alipašinom Polju: Hitna pomoć ima pune ruke posla, stanari primaju kisik

Autor: A. KAPO
14.11.2017 19:44
A
A
A

Trenutno ima mnogo stanara kojima djelatnici Hitne pomoći daju kisik. Oko mene je dosta građana, policijaca, medicinara. Kazao bih da vlada jedna blago haotična situacija. Građani su na nogama.

To s lica mjesta javlja novinar "Dnevnog avaza", koji se u ovom trenutku nalazi u sarajevskom naselju Alipašino Polje, gdje u ulici Ante Babića gori nekoliko stanova u zgradi. 

- Nadam se da iz ove situacije neće doći vijest da je neko smrtno nastradao. Trenutno takvih informacija nema, ali zbog velikog dima i gužve teško je i doći do vijesti. Situacija je pod kontrolom - dodaje novinar "Avaza", koji se prvi od medijskih ekipa našao na licu mjesta. 

Nakon što je završen uviđaj znat će se više detalja o uzrocima požara, a oko 24 sata je konstantirano da je 10 stanovnika lakše povrijeđeno, uglavnom od gutanja dima. 

Inače, stanovnici ulaza Ante Babića br. 5 evakuirani su u susjedni hotel "Emiran". Uposlenici ovog hotela su u saradnji sa Službom civilne zaštite Općine Novi Grad, osigurali smještaj i hranu evakuiranim građanima. 


Video: A. Kapo

Video: F. Fočo