CRNA HRONIKA

Akcija službenika MUP-a TK: Uhapšeno sedam osoba zbog lažiranja saobraćajnih nezgoda

( A. Bajrić, Video: E.Skokić)

E. Sk.

23.11.2017

Službenici Odjeljenja kriminalističke policije MUP-a TK, postupajući po naredbi Općinskog suda Tuzla, a u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona, jutros su izvršili osam pretresa na lokacijama Tuzli i tom prilikom uhapsili sedam osoba za koje se sumnja da su počinili krivično djelo pravare.  

- Uhapšene osobe su fingirale saobraćajne nezgode i na taj način oštetile  osiguravajuće kuće i fizička lica, koja su učestvovala u saobraćajnim nesrećama za veći novčani iznos. Ono što se trenutno zna je da je obrađeno 13 takvih saobraćajnih nezgoda i da je riječ o iznosu od oko 20.000 KM. No, ukupno imamo oko 49 takvih nezgoda – pojašnjava Izudin Šarić, portparol MUP-a TK. 


Uhapšene osobe su se u saobraćajnin nezgodama postavljale ispred drugih vozila, a onda su, čak i uz prijetnju primjene fizičke sile, tjerali drugog učesnika u takvoj nezgodi na popunjavanje evropskog obrasca na veće novčane iznose.

- Takvi obrasci su proslijeđivani osiguravajućim kućama, iako po važećem zakonu takav obrazac se ne može popuniti na štetu veću od 5.000 KM. Nakon kriminalističke obrade vidjet ćemo da li su uhapšeni međusobno sarađivali, a uz izvještaj, oni će biti predati Kantonalnom tužilaštvu TK na dalje postupanje – kaže Izudin Šarić.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.